TÜM YAZILAR


HAYATA BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRELİM MUTLU OLALIM..


-->
             




              Hayata bakış açınızı değiştirin. 
              Bir şeyi değiştiremiyorsan son çare bakış açınızı değiştirin demeyeceğim. 
              Aslında bakış açımızı değiştirmenin ilk çare olduğunu deneyimlerimden biliyorum.
Bu konu biraz empati yeteneği ile de alakalıdır. Empati yaptığımız insan ile iletişim halinde iken onun bu davranışları neden kaynaklı yaptığını, ne duygularla beslediğini hatta neyi düşünerek bu aşamaya geldiğini algılayabiliriz. 
Kişi kendi yaşam tecrübeleri ile sınırlıdır. Tüm algısını kendi tecrübelerine dayandırarak gözünde canlandırır. Bu kısımda birazcık saygıdan da bahsediyor olmak gerekir ki saygı olmayan bir empati yeteneği, fuzuli kalır. Kendimize duyduğumuz saygıyı, bir başkasına da gösterdiğimizde ve kendi tecrübelerimizden gelen yaşam örgüsünü karşımızda bulunan kişi ile kurduğumuz empati örgüsü ile birleştirebildiğimizde. Bazı şeylerin kişisel algılamaktan uzaklaşarak, karşımızdaki kişinin yaşam tecrübesi ve bakış açısı ile eşdeğer olduğunu anlayabiliriz. Bu sebeple hayata olan bakış açımızı değiştirdiğimizde, diğerlerinin ne dediği, ne düşündüğü, neyi nasıl yaptığının bir önemi kalmayacak. Kendimiz olma yolunda büyük bir adım atıyor olacağız. 
Bakış açımızı değiştirelim evet, ancak en ufak bir olayın en başında. 
Gerçekten baktığın pencere yanlış bir pencere olabilir. Sen içeride minik bir oda var diye görüyorken, merdivenlere bakan bir pencereden baktığımızda ya da iki adım geri gelip tüm mimariye geniş açıdan baktığımızda, orasının minik bir odacıktan ibaret mi olduğunu yoksa mahsende minik bir odası olan devasa bir saray mı olduğunu hiç bir zaman anlayamayız. 
            Hatta iki adım daha geriye attığımızda orasının bir saraydan ibaret mi olduğunu yoksa bir sarayı olan devasa bir ülke mi olduğunu anlayamayız. 
            Bu dünyada yaşıyorsak, kendimizi minicik odalara bakan pencere önlerinde bulmak yerine dünyanın uzaydan nasıl göründüğünü de merak etmeliyiz. Uzaya gidemeyecek cesareti bulamıyorsak, yarım tur atıp dünyanın diğer taraftan nasıl göründüğünü bilmek bile bakış açımızı değiştirmektir. 
            Güncel kalalım, anı yakalayalım, mutlu olalım derdine düştüyseniz.
Her şeyin en başında, bakış açımızı değiştirmenin ne denli bizi güzelleştirdiğine inanamayacaksınız. 
            Nasıl yaşamak istiyorsanız öyle hissetmeniz dileğiyle.

Duygu Küçer





1 yorum:

hagganilagan dedi ki...

MGM Resorts International - Mapyro
MapYRO, Las Vegas. The official map of 평택 출장안마 MGM Resorts International in 강릉 출장안마 Las Vegas, NV. 충청남도 출장안마 태백 출장마사지 The Casino 부천 출장안마 Lobby Lobby entrance. 5.

 

Design by Event Faculty

sayfa sonu

Diğer yazılar için minik ok işaretlerini takip etmelisin!