TÜM YAZILAR


MUTLU BEYİN - LORETTA GRAZIANO BREUNING





Okunası başlıklı yeni bir kitabın için bir kaç satır paylaşmak isterim..
Mutlaka okunması gerekir. 
Ben etten kemikten bir robotum dedirten cinsten. 

MUTLU BEYİN - LORETTA GRAZIANO BREUNING 

"Kısır döngüyü  bir anda hiçbir şey yapmayarak durdurabilirsiniz. Bu beyninize eski alışkanlıklarınız olmadan ölmeyeceğinizi öğretir. Hiçbir şey yapmayıp o hisse katlandığınızda verimli bir döngü başlar, hiçbir yan etkiye sahip olmayan bir yan alışkanlık edinmek güzel olurdu ama mutlu kimyasallar neden oldukları sonuçlar yüzünden evrim geçirdi.
10 kısır döngü..
Mutlu alışkanlığınızın size acıya götürebileceğini biliyorsunuz ama iyi hissetmeye çalışırken eski yollara güvenebileceğinizi biliyorsunuz, eski yolları reddettiğinizde ölecekmişsiniz gibi gelir. 
Verimli bir döngü kurmak. Mutlu alışkanlıkların ilk adımı, kortizol size kendinizi tehtid altında hissettiğinizde bir şey yapmamaktır. Bir şey yapmamak, vücudunuzun en derin dürtüsüne aykırıdır ama hayatınızda değişiklik yapmak konusunda sizi güçlendirir bir defa bir şey yapmadığınızda alternatif üretecek zamanınız olur, başka hiçbir şey alışkanlığınız kadar iyi görünmez. Ama yeni yollar açılmasına izin verirseniz olumlu beklentiler oluşmaya başlar elektriğinizi her yeni yöne çevirdiğinizde yeni bir devreye güç verirsiniz bu kötü his geldiğinde onu yok etmek yerine onu kabul etmekle olur. 
O an daha iyi hissettiren daha iyi bir alternatif bulmak güzel olurdu, fakat ani iyi hisler içinizdeki iyi hisler ancak içinizdeki memeliye iyi görünmek ile gerçekleşebilir. Tatlı yemek, gibi ani yükselmeler her an mümkün olmaz fakat o an iyi hissettirmese bile tekrarlayarak mutlu kimyasalların yolunu inşa edebileceğinizi bilmek faydalı olur. Beyninizin izin nasıl çalıştığını bilirseniz daha az yan etkisi olan daha fazla mutlu alışkanlık oluşturursunuz. Verimli olmadan da verimli bir döngü başlatabilirsiniz. 
Örnek;
Bildiğin kısır döngüler nedir..
Mutlu alışkanlıklar geçmişte tehtid altında hissettiğinizde size rahatlatan şeylerdir.
Mutlu alışkanlığınızı bıraktığınızda tehtid hissi başlar ve kendi hayatınıza kastediyor gibi hissedersiniz. 
Bu dürtüye teslim olursanız eski devre işler eğer hiçbir şey yapmazsanız yeni bir devre için yeni bir alan yaratmış olursunuz.

Mutlu alışkanlıklarla tehtid duygularından kurtulma dürtünüze dikkat edin. Eğer bu hislerin sadece nöronlar arasındaki bağ olduğunu bilirseniz yenilerini oluşturmakta özgür olursunuz."







0 yorum:

 

Design by Event Faculty

sayfa sonu

Diğer yazılar için minik ok işaretlerini takip etmelisin!