TÜM YAZILAR


Farkındalık Maceraları


Kuraldışı yayınlarının yayımladığı bir kitabın ismi. Anlamlı ve neşeli bir hayat için günlük uygulamalar olarak kitap kapağında belirtmişler. 
Hayatınızda olan herşeyi farkında olarak yaşamak için tavsiye ettiğim bir kitaptır kendisi. Belki de çook az insan hayatını farkındalık teorilerini uygulayarak geçirmek ister diye düşünmeden edemiyorum. Takıntılarınızdan kurtulmak, başkası "Ne yapmış? Ne etmiş?"i merak etmeden kendi hayatının tadına varabilmek. Yaşadığın her an'ı anlamlandırmak ve yaşlanırken saçlarındaki beyazlara sevinmek ya da göz kenarlarındaki kaz ayağı görüntüsüne yaşamışlıklarını adamak... Dedim ya çook az insan bunları önemseyerek, gerçekten mutluluğu bularak ve diğerleri "ne der" i düşünmeden ve tüm komplekslerinden arınarak yaşar!   

Kitap der ki ; " yüksek farkındalık düzeyinde olan insanların gelişen ve olumlu bir zihinsel sağlık modeli olduklarını gösterir." 

Bu arada farkında olmak herşeyi takib edip kimseyi gözden kaçırmamak kim yemekte kaç lokma yedi, kim burnunu üç defa çektiyi bilmek değildir. Senin hayatına katabileceğin güzel şeylerin ve mutluluğun farkındalığıdır. Beyninizi bu gibi güzel şeylere açık bulundurmamız gerekir. Çünkü 'kontağı kapadığımızda' zihin üç yerden birine gider; geçmiş , gelecek ya da fantazi diyarı. Bu üç yerin bizim hayal gücümüz dışında bir gerçekliği yoktur.

Zaten hayal dünyasında yaşayan bir insan ise (farkına varamadan) yaşadığı da pek sayılmaz. Helvasını yemedeğiniz bir kişi sayın öylelerini! Ve gelin hayatınızı farkındaliklar içinde yaşayın. 

Kitabın önerileri öyle günde 5 dakika ayda bilmem kaç gün vakit ayırım gibi demeçler değildir. Hayatınızı yaşarken nefes alırken devam edebileceğiniz türden ve farkındalığınızı geliştirecek toplamda 53 adet dikkat etmeniz gereken hayat haraketlerinden bahseder. 

Farkında olmak yeni şeyler keşfetmek, yaratıcılıkta değildir. Yaratıcılık, zihnin boşlukta dinlendirilmesi, kendi kendisini temizlemesi ve üzerinde yeni fikirler, denklemler, şiirler, melodiler, ya da renkli çizgiler oluşturulacak temiz bir zemin sağlamasıyla meydana gelir. 

Kitap farkındalığınızı geliştirirken birçok insani duygunuzu da geliştirmeyi hedefliyor. Mesela Samimiyet, ve diyor ki; bizim asıl açlığımız yiyeceğe değil samimiyetedir. Hayatlarımızdan samimiyet eksildiğinde, kendimizi dünyaya diğer varlıklardan tecrit edilmiş, yanlız, savunmasız ve sevilmez hissederiz. (Pek tabii sevilmez hissedersin samimi olmazsan seni sevecek insan bulamayacağını bebeklikten öğrenmen gerekirdi! )   

Bu gibi bilgileri daha başlangıçta veriyor ve farkındalık yaratmak için 53 hayat haraketinin ilki olarak her zaman her yerde karşımıza çok rahatlıkla çıkabilecek olan bir eylem ile başlatıyor. 
1. Baskın olmayan elinizi kullanın. (Şaşırıyorum) bu tür her kitapta bulacağım bir bilgi diye düşünüp sıkılmadan okumaya devam ediyorum. Kitabın özünde farklı bilgilerle donatılmış olduğunu şu cümleden anlıyorum... " Baskın elimiz kırk yaşında olabilir , ama baskın olmayan elimiz çok daha gençtir, belki iki-üç yaşındadır? Çatalın nasıl tutulacağını ve batırmadan ağzımıza nasıl götürüleceğini baştan öğrenmemiz gerekir. " 
2. 
3. 
.
.
.
 Devam ediyor kitap dili akıcı ve gerçekten  nasıl okuduğumu, zamanın nasıl geçtiğini anlamadan okuyorum.  

Hayata dair farkındalığınızı geliştirmeniz ve bu hayatı daha yaşanılır bir halini yaşamanız dileğiyle... 


0 yorum:

 

Design by Event Faculty

sayfa sonu

Diğer yazılar için minik ok işaretlerini takip etmelisin!