TÜM YAZILAR


Mutlu Mezuniyetler Sevgili Aileler




Bugünlerde herkes mezun oluyor. Gezdiğiniz yerlerde kimlere baksanız keple cübbe ile geziyorlar ve ailelerin koltukları kabarmış, gözlerinde çektikleri onca eziyetin ve zorluğun başarısını, ışıltısını taşıyorlar. Aslolan o diploma sadece ders çalışan çocukların değil , büyük kısmını aile almayı hakediyor diye düşünüyorum her okulda aileler arasında konuşulan konudur kendisi.
Bu sebeple bu konuya değinmeyeceğim tabii ki…

Gurur duymamın sebebi bu hafta kardeşimin Türkiyenin en iyi üniversitesinden mezun olmuş olması ve deyim yerindeyse kırk gün kırk gece törenlerin sürmesi.
Ve bu törenler tam tamına güzel bir ekip işi ile hazırlanmış herşeyi eksiksiz düşünülmüş ve bir tane falso vermeyen türden törenler olmasıdır.

Maddi durumu yerinde olmayan ailelerin – en zenginlerle aynı sıralara oturup aynı duyguyu yaşadığı bir durum oldu. Çokta güzel oldu. Benim kardeşimin o güzel okuldan mezun olmasından gururlanmam bir yana, ikramlıkların bile düşünülmüş olması, diploma töreninden sonra her sınıf için ayrı ayrı özel pasta kesilmesi ve içinde nar suyu bile olan çeşitli içecek ikramları… Maddi durumu olmayan aileye bile orada gerçekten bir kutlama olduğunun hissettirilmesi ve aslında -eli öpülesi insanlar ne zorluklar çektiler kim bilebilir?- bir sürelik dertlerinden kurtulup, hiçbir düşünce içine girmeden gerçekten orada yıllardır büyütüp uğruna emek verdikleri çocuklarının Türkiyenin en iyi okulundan mezun olmasının gururu ve onuru içinde tutulması güzel bir duyguydu.
Gözümden kaçmayan detay bu oldu. Eğitim ve Öğretim görevlilerininse  mütevazı tavırları, öğrencilere arkadaş gibi davranmaları ve gözlerindeki dost ışığını da gözden kaçırmadım. Eminim ki en iyi eğitimi aldılar. Ve eminim ki en iyi yerlerde olacaklar.

Umarım o çocuklar ve aileleri binbir zorlukla çocuklarının eğitimini en iyi şekilde karşılamak isteyen tüm ailelerin çocukları, kendi eğitimleriyle birlikte ailelerinin de kaderini değiştirip, güzel güneşli günlere doğru yol alırlar. Bence en çok savaşı kazanmayı bu aileler hakediyor, çoğu zaman hiç bir karşılık güzel gelecek beklemeden. Sadece çocuklarının iyi eğitim almalarının ve en azından kendi hayatlarını düzgün kurmalarının hayalini kuran aileler bence Türkiye’nin en iyi okuludan mezunlar bile.  

Mutlu olsunlar, her doğan gün her isteyene güneş ışığı saçsın.
Aydınlık yarınlar için, aydınlık eğitimler için, güzel aileler gerekli…
Güzel aileleri kuracak insanınız bol olsun…





0 yorum:

 

Design by Event Faculty

sayfa sonu

Diğer yazılar için minik ok işaretlerini takip etmelisin!